понеделник, 8 юни 2015 г.

Essence all in one CC крем

Днешното ревю е посветено на поредното попадение от щанда на Essence. Крема CC всичко в едно обещава грижа за кожата, наличие на покривни пигменти, които изравняват тена и прикриват разширени пори, и слънцезащитен фактор 30. Звучи чудесно, а дали постига всичко това?
Крема е в плоска тубичка в преливащ от бял към нежен нюд нюанс. 

Капачката е на винт, а продуктът е течен и често излиза повече от необходимото количество. Цената му е отлична 8,90 лева за 30мл. В България се предлага само една тоналност 10 natural, но тя може да се определи като универсална, защото се слива енакво добре както с моята по-светла кожа, така и с по-тъмната на сестра ми. Покривността наистина е на отлично ниво и позволява да се ползва вместо фон дьо тен. 

Трайността е сравнително кратка - около 2-3 часа, но фиксиран с пудра (аз ползвам Rimmel Stay Matte) се удължава двойно. За почистващата лицето функция не мога категорично да потвърдя или отрека, тъй като не го ползвам системно и не му давам шанс да подейства. Друго положително качество на крема е, че след нанасяне кожата добива много свеж и "сочен" вид. Върху моята (смесена-мазна) кожа се наблюдава и известен матиращ ефект. Относно слънцезащитния фактор - добре дошъл, чудесно допълнение към множеството позитиви. 
В крайна сметка кремът абсолютно си заслужава, особенно ако имате нужда от "по-плътен" слой за изравняване на тена с мега бонус SPF 30.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...