понеделник, 12 януари 2015 г.

В козметичната ми чантичка - Декоративната козметика която ползвамежедневно

Здравейте, момичета. В този пост ще разкрия съдържанието на козметичната чантичка, която нося в дамската си чанта. Тоест декоративната козметика, която ползвам ежедневно и препоръчвам.
Започвам с най-важното и единственото, което не пропускам да сложа всеки ден - фон дьо тенът. 

В момента ползвам Revlon Colorstay за мазна кожа. Страхотна консистенция, трайно, плътно покритие(!) и цвят, който абсолютно пасва на тена на лицето ми. Стъклено, кръгло, издължено бурканче със сравнително широк отвор без дозатор. 
Метах му око след като го видях в класация на най-добрите фон дьо тени според англииско списание наред с марки като YSL и Estee Lauder. Фон дьо тенът няма отделно ревю, защото в блог пространството има достатъчно хвалебствени отзиви за него, а не искаме да се повтаряме, нали? Цена 18 лева. 
Продължавам със спиралата за мигли. Актуална в момента е Bourjois Glamour Volume Max Whaterproof. Не е голяма изненада, че тази спирала е поредният много удачен продукт на френската марка. Красива, удобна опаковка, "рошава" дебела четка, водоустойчива и без ефект "панда". Цена 15,90 лева. Подробно ревю на спиралата можете да откриете тук.

Очна линия Essence whaterproof eyeliner. Не мога да си слагам прецизно и еднакво на двте очи. Не мога дори да направя линията еднакво дебела, нито пък с еднаква форма, въпреки това често се опитвам. Писецът е твърд, относно трайността, нямам забележки. Цена около 6,50 лева. Ревю четете тук.
Руж не слагам всеки ден, въпреки това винаги нося два с мен. И двата h&m, тъй като козметичните им продукти са с много добро съотношение цена-качество. 
Единият е руж-мозайка, в светли тонове с четка и огледало за 7,90лева, ревю можете да прочетете тук


Другият се води bronzing powder (бронзираща пудра), състои се от три нюанса, които в комбинация ми пасват идеално. 
Цената е 9,90 лева за 8,9гр. Пудрата, макар и твърда на допир е доста пигментирана, ползвам кабуки четка за руж и се нанася изключително лесно, не се разпрашва и трайно остава върху скулите ми. Опаковката е картонена с прозрачно капаче и до сега не съм имала проблем с непредвидено отваряне. Много приятен продукт, който в момента е намален и струва 4лева.

Сенки за вежди Essence eyebrow set. Страхотна комбинация от два цвята, светъл и тъмен, много подходяща твърда четка и шаблони за вежди, които не ползвам. Цена около 6 лева. Ревю можете да прочетете тук.

Трайно червило Bourjois Velvet Rouge Editon. Страхотен цвят, с наистина дълго действие. Опаковката напомня на гланц, а четката с която се нанася е много прецизна. Много харесвам цвета и начина по който стои на устните ми. Цена 18,90. Подробно ревю можете да откриете тук.

И всичко това фиксирам с матираща пудра rimmel stay matte. Първият продукт на марката, който ползвам, естествено избран след подробно проучване. Определено особено добър фиксатор на фон дьо тена. Цена 10,90лева. Ревю - очаквайте.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...