вторник, 9 декември 2014 г.

На козметик и за страхотното чувство след това!

Здравейте. Днес Ви разказвам за една процедура, която съпътства грижите за безупречен външен вид и често е необходимост. Без нея разкрасителните продукти губят смисъла и ефекта си в известна степен. Говоря за посещението при козметик и почистването на лице по-конкретно.
 Не бях правила подобно посещение от близо година, когато ходих на микродермабразио. Безспорно приятна процедура, след която обаче не забелязах никакъв ефект, в резултат не повторих. На почистване не бях ходила от години, от една страна поради липсата на време, от друга поради липса на желание. 
Преди две седмици обаче прочетох поста на polinasofia за успешното и неуспешното в борбата и с акнето. Попронцип кожата ми е мазна с доста несъвършенства, но на този етап без акне. Въпреки това прочетох с интерес написаното, където освен за дерматолози, авторката споменава (доста ласкаво) и една козметичка, чийто салон се намира в непосредствена близост до дома ми. Както става ясно от поста на polinasofia, младата дама е с образование в сферата на козметичните "дейности", което е страхотен бекграунд, в комбинация с хвалбите, които според мен са абсолютно откровени и реални.
 Веднага разпознах знака (локацията на салона), обадих се на посочения в публикацията телефон и се свързах с Царевна, която ми записа час за следващата седмица. 
Отидох в салона на име Арелия, където ме посрещнаха ведро, без излишна суета. Самата Царевна ме покани в помещението където извършва процедурите, там беше чисто, приятно и с много уютна коледна украса. 
По същество, процедурата беше болезнена на моменти и продължи доста дълго, НО това се дължи основно на факта, че лицето ми беше в недобро състояние и не беше почиствано от много, много отдавна. Тъй като бях наясно с положението, преди процедурата и предложих да си доплатя над стандартната цена на услугата, но тя отказа. Като говорим за цена, при нея няма промяна откакто Поли е писала по въпроса, а именно 35лв. 
Разбира се, освен болезнена част, имаше и много приятна такава, а именно масаж и нанасяне на различни продукти по лицето. 
Нормално си тръгнах от салона в покъртителен вид, не само заради зачервяването, а и заради червените "рани" получени в следствие на обработката на настоящи и бъдещи комедони. Това далеч не ме притесни, защото съм наясно че това е естествено и неизбежно състояние на кожата след такава процедура. Виждала съм във форумите момичета да се оплакват от такъв ефект непосредствено след козметик и да недоволстват ужасно от хората "причинили им това", без да си дават сметка, че всъщност е съвсем нормално и логично. 
Както знаем, желателно е след процедура човек да не се гримира, а Царевна ми каза също, вечерта да измия лицето си само с вода, ако отивам направо вкъщи, а ако ще се шлая по улиците, да го почистя както обикновено с гел например. 
На следващия ден червенината беше изчезнала, бяха останали само червените рани, които се скриха с фон дьо тен, тоест нямах неудобство с тях. 

На следващия ден им се появиха корички, а на по-следващия ден паднаха. Днес, точно седмица по-късно, лицето ми изглежда чудесно, кожата ми има свеж и здрав вид, а как го усещам...страхотно. Дори при допир кожата ми е изключително мека и хидратирана. 
Определено едно вдъхновяващо прекарване с положителен ефект върху вънщния вид и самочувствието ми :)
Вие ходите ли на козметик и колко често го правите? Споделяте ли мнението ми за послдствията и значението на тази процедура?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...