вторник, 9 декември 2014 г.

Марсала - цвят на 2015 година


Тази година за пореден път Pantone Color Institute обяви най-актуален цвят за предстоящата година. Компанията, която предлага широк спектър от услуги, продукти и техники за проучване на цветовете, ежегодно обявява цвят, който според прецизни проучвания, различни тенденции свързани с интересите и желанията на хората по света и анкета сред експертите на института ще бъде най-актуален в близко бъдеще. Тъй като компанията се занимава с разработки, подбор и акуратно представяне на цветове в различни икономически сектори от 1963, по настоящем до мнението на експертите които я представляват се допитват модни и кулинарни експерти, интериорни и графични дизайнери и специалисти във всички сфери свързани с динамично променящите се изисквания на клиентите.
Цветът от компанията описват по следния начин  "Подобно на вино, откъдето и идва името му, Марсала въплащава удоволствието от вкусна храна, а неговата
червено-кафява основа излъчва изисканост и елегантност"."Впечатляващ с плътни свойства Марсала е елегантен, земен цвят, както сам по себе си, така и като акцент сред други цветове".
Факт е, че цвета е много приятен, а описанието което са му дали от Панатон Институт е абсолютно точно. Факт е също, че сходни на този цвят вече се прокрадват по рафтовете за козметика (лакове за нокти, червила, гланцове, руж), модните подиуми и дори каталозите на дизайнерските мебели и интериорни фирми.
За справка според съшия този институт, цветовете на изминалите 5 години:

2014 "сияйна орхидея"
2013 "изумруд":










2012 "мандаринено танго":







2011"орлови нокти":











2010 "тюркоаз":







Харесвате ли Ви цвят Марсала? Бихте ли носили дрехи или червило в този цвят?
Източник на всички снимки в статията е сайта: http://www.pantone.com/pages/pantone/index.aspx

1 коментар:

  1. Този цвят на червило е много актуален, особено на тъмна кожа стои много добре :-)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...