четвъртък, 2 ноември 2017 г.

Пудра фон дьо тен NYX Stay matte but not flat

Nyx по начало е американска компания дрогериен клас, която обаче често бива спомената от уважавани бюти блогъри и влогъри от цял свят. Доколкото разбирам в България се е предлагала и преди, но явно безуспешно, защото през настоящата 2017 навлиза като нова марка на пазара. Този път с доза “истерия” и доста повече шум и (явно) на по-подходящи от преди локации, а именно Лили дрогери. 


Лично аз проявих интерес към продуктите им в резултат на търсене на матираща пудра от която имах нужда за да фиксирам фдт Clinique Beyond and perfecting, който доста бързо се “свличаше” от лицето ми. В търсене на перфектното матиране попаднах на статии за NYX. Не точно за stay matte but not flat, но прочетох достатъчно хвалебствия за марката, (вкл. сравнения на някой продукти с тези на МАК) за да се затичам към щанда им в Лили в Сити Център (Sofia Park Center). 


Двете неща, които приковаха погледа ми веднага бяха илюминатор в цвят Narcissistic (ревю)и пудрата Stay matte but not flat. 
Какво казват за нея от производителя :
*обогатена с минерали
*без талк
*без мазнина
*водоустойчива
*устойчива на изпотяване
*кожа като коприна


Съвет на производителя е да нанасяме суха за пълно покритие и с навлажнена гъба за тежко покритие. Тъй като аз я ползвам за фиксация, се задоволявам с нанасяне със суха гъбка :) 
Цвета който аз избрах е 02/ nude. За щастие имаше тестери на всички 9 нюанса, които се предлагат у нас. Не забравяйте, че при избор на пудра е хубаво цветът да е една идея по-светъл от този на фон дьо тена и най-ясна представа за цвета човек получава върху долната част на бузата (челюстта). Тоест именно там трябва да пробвате различните цветове за да установите кой реално е най-близък до Вашия. 



За 24,90 получавате 7.5g. компактна черна кутия с огледало и отделение за гъбичка с проветрение. 


Впечатления:
Това мога да обобщтя като първи впечатления, тъй като ползвам пудрата едва от седмица, но:
Доста пигментирана и въпреки това не разпрашваща се, тази пудра оставя съвсем лек филм и страхотно естествено покритие с кадифен ефект върху лицето. Нанесена с гъбичката включена в комплекта застава чудесно въху фон дьо тен, фиксира грима за много часове без проблем. Покритието определям като средно и въпреки, че я рекламират като фон дьо тен под фотмата на пудра, не мисля че ще се справи с прикриване на по-сериозни петна по лицето. Нямам наблюдение да запушва порите, тъй като моята смесена към мазна кожа само чака основателна или неоснователна причина да се покрие с червени/черни точки и други несъвършенства. 
В заключение мога да кажа, че тази пудра определено ще отиде в графа “препоръчани” и може би ще е първата, която ще изразходя до край.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...