петък, 23 януари 2015 г.

Недостъпната за България козметика, как да действаме


Здравейте, момичета. Днес реших да привлека вниманието Ви към една много актуална тема за манияците на тема козметика, гримиране, бюти блогове влогове и ревюта. Както всички добре знаем, в България отсъстват доста световно известни козметични марки. Причините за това са много, както пазарът, който не е от най-големите, стандартът не е особено висок, а и населението е ограничено количество. Ето защо редица марки решават, че нямат нужда от официални представители, които да предлагат продуктите им тук. За щастие чрез откриването на магазини като Sephora например, постепено се развиваме в това отношение. За съжаление обаче, все още има много недостъпни брандове от една страна и доста липсващи продукти на фирми които се предлагат на нашия пазар, от друга. Основната причина, поради която пиша този пост обаче е един китайски сайт в който попаднах и чието съдържание ме удиви (не в добрия смисъл). Изпаднах в тих ужас, когато видях асортимента и разнообразнието от "фалшиви" продукти които се предлагат. Сайта е www.ioffer.com . Преди време поръчах от там едно доста симпатично яке, което не пристигна и не получих парите си обратно. Сега 3 години по-късно се сетих за него, влязох да проверя и ужас! Китайците изобщо не си губят времето и предлагат реплики на всичко! Да, всичко. За да онагледя описаното Ви предоставям пример с изключително обичаната от блогърите по цял свят naked2:
..и същия продукт в официалния онлайн магазин на марката:
www.urbandecay.com/naked-2-palette-by-urban-decay/282.html#q=Naked2+palette&start=1
Истината е, че във въпросния сайт се откриват доста неща на цена сходна с тази в официалните магазини, за което нямам логично обяснение.
В крайна сметка обаче, вече знаейки за наличието на този и кой знае още колко подобни, ни остават няколко варианта, ако искаме да сме сигурни в качеството на козметиката която купуваме.

Да не поръчваме от случайни сайтове, тъй като може да попаднем на фалшиви продукти - това е първата стъпка. 
Да поръчваме от сайтове с препоръки от близки (напоследък във фейсбук е пълно със страници, които предлагат вносни стоки, основно от Америка.
Да поръчваме само от лицензирани чуждестранни сайтове - както официални сторове на марките, така и доказани такива. Ще разгледаме и трите варианта подробно, а Вие ще прецените кой Ви идва най-удбен. 
Опцията с българските сайтове които предлагат козметика на чуждестранни  компании, не е лош като изключим надценката която слагат и липсата на гаранция, че продуктите са оригинални. За доста високите цени на които предлагат продуктите би трябвало да са качествени, но не можем да сме сигурни преди да поръчаме, а след това и да установим нередност сме безсилни.  Далеч не твърдя, че продуктите на Victoria's secret са "без пари" в родината си Америка, нито пък очаквам някй да ги внася без надценка, която да покрива разходите и осигурява печалба, но лосьон за тяло за 60лева... Стига, това не е Dior. Редно е тук да спомена, че не съм ползвлала услугите на подобен сайт и нямам лични впечатления. Ще се радвам да споделите, ако Вие имате такива. 
Варианта, който според мен ще се окаже най-удачен е поръчването от доказани международни сайтове. Условията са изгодни, доставката понякога е безплатна(!), цените са атрактивни, често пускат промиции, а представените по-долу са в ЕС, тоест няма да се налага да плащате мито или да се "разправяте" с митница. 











1. На първо място поставям сайта www.feeluniqe.com за пазаруването в който Теди от powderyourfacewithsunshine е написала изключително изчерпателна статия, която наистина може да Ви бъде много полезна, ако се решите да пазарувате от там:
Сайта предлага безплатна доставка за поръчка над 10$, има много богат асортимент и много промоции.
Сайта отново предлага разнообразне от артикули и безплатна доставка до България. 
Редовни промоции, богат асортимент, безплатна доставка и 90% добри отзиви.
Отново Англииски сайт, доставката се плаща, като най-евтината е 1,99£. Постоянно обаче има промоции които Ви освобождават от заплащането на доставка. 
Сайт само за парфюми (оригинални) с безплатна доставка над 116лв.
Да не забравяме www.ebay.de и www.ebay.co.uk откъдето можете да поръчате на адреса на посредническо/куриерска фирма www.gabco.org, от която ще доставят поръчката Ви изключително изгодно до България. Обърнете внимание на условията, които предлагат, много са атрактивни :)

Това бяха най-известните канали за поръчка от чужбина или поне тези които следя аз. Искрено се надявам да съм Ви полезна чрез този пост. Много ценен би бил Вашият опит с поръчките от чуждестранни сайтове, така че споделяйте :)


3 коментара:

  1. Много изчерпателна и доста информативна публикация... Браво! На мен най-любимото ми е като видя палитри Naked 5, хаха китайците не почиват грам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хаахха, това с Naked5 е новост за мен. Дали да не си поръчаме по една? :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ахаха мисля да пропусна, скоро ги видях и в olx и щях да падна от смях :D

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...